Skip to main content

Skönhet från insidan

DIN HUD: Mer än ögat kan se

Du kanske inte tänker på det, men din hud säger mycket om vem du är. Det speglar det liv du levt, din allmänna hälsa och till och med vilka hudvårdsrutiner du använder. Huden är kroppens största organ och också ett av de viktigaste att sköta om.

Det yttersta skiktet – epidermis – fungerar som en skyddande barriär mot den omgivande miljön och skyddar mot infektioner, uttorkning och solens UV-strålning. Detta är det skikt där majoriteten av alla kosmetiska krämer, lotion och serum verkar.

Det djupa skiktet – dermis – utgör ca 90% av hudens tjocklek. Här finns kollagen, elastinproteiner och fuktbevarande polysackarider. Dessa är nödvändiga byggklossar som ger huden dess styrka, smidighet och fukt. Det är här som de första tecknen på åldrande börjar, långt innan de är synliga på ytan. Det är vetenskapligt dokumenterat att IMEDEEN hudvårdstillskott minskar synliga tecken på åldrande. IMEDEEN hudvårdstillskott verkar också inifrån i det hudskikt som krämer och lotion inte kan nå.

Tänk på huden som en säng

Dermis är madrassen som ger struktur och stöd. Epidermis är som ett lakan. Oavsett hur noga man vårdar lakanen kan de aldrig se ut och kännas som bäst om madrassen under förlorar sin stuns och börjar svikta!

Lakan = Epidermis
›Krämer och lotion = på ytan

Madrass = Dermis
IMEDEEN = hudvård inifrån

Hur normal hud åldras

Hudens utseende förändras med åldern när det naturliga regenererande systemet börjar gå långsammare.

Torrhet, förlust av lyster, fina linjer och rynkor är alla synliga symtom på skador som sker i hudens stödjande struktur. Dermatologer tror att upp till 90% av hudens åldrande orsakas av externa faktorer. Luftföroreningar, stress, rökning, alkohol och UV-strålning är aggressiva mot huden och producerar skadliga fria radikaler, som angriper huden i en process som kallas oxidation. Med tiden börjar hudens stödjande struktur att brytas ned, huden förlorar sin täthet och blir tunnare och visar synliga tecken på åldrande.

IMEDEEN-lösningar

Alla IMEDEEN hudvårdstabletter innehåller vårt exklusiva Marine Complex.

Denna unika och exklusiva ingrediens är rik på proteiner och polysackarider. Varje IMEDEEN hudvårdsprodukt är unikt sammansatt för olika åldersgrupper och redan efter så lite som 90 dagar går det att se effekten på skönheten. De fungerar också på insidan genom att rikta in sig på det djupa hudlagret dit krämer och lotioner inte kan nå.

VÅRT EXKLUSIVA MARINE COMPLEX

Hemligheten från havet

Vårt exklusiva Marine Complex har sitt ursprung i havets djupa vatten och är rikt på polysackarider och proteiner. Under 80-talet blev det forskat på den regenererande förmågan hos marint liv och man såg möjligheten att försöka skapa liknande effekter i mänsklig hud. Det är en stor likhet mellan våra celler och de som vi finner i några av havets djur och havet har visat sig vara en rik källa för forskning om hudvård. Ytterligare forskning ledde till identifiering och utveckling av vårt Marine Complex, den ingrediens som utgör hjärtat i IMEDEENs hudvårdsprodukter idag.